Välj region »   Nord   |   Mitt   |   Öst   |   Väst   |   Syd

Gilla oss  

Föreningar

i  södra regionen

EWR Eastern Western Riders, bildades 1990 i Ronneby och en interimsstyrelse valdes med uppgift att bilda en westernförening. Vid ett nytt möte i Bräkne-Hoby i februari 1991 valdes en permanent styrelse och godkändes stadgar och namnet Eastern Western Riders. WRAS godkände föreningen i mars 1991. Sedan 1993 har EWR hållit ett tränings-läger varje sommar. Klubben har sitt säte i Ronneby kommun utanför Johannishus by. I skogarna runt tränings- anläggningen finns vackra och omväxlande ridvägar. Där du kan koppla av med din häst efter ett träningspass. 

HLWR, Highland Western Riders, har sitt säte i Vetlanda kommun och med medlemmar på småländska höglandet med omnejd. Klubben bildades i februari 2004 för att tillvarata och stimulera intresset för westernridning. Vårt mål inom klubben är att sprida intresset för westernridningen och att vi ska kunna erbjuda medlemmarna olika aktiviteter. Vi samarbetar även med närliggande klubbar och tränare när det gäller clinics, träningstävlingar mm. Vi har även andra aktiviteter förutom ridträningar. Vår avsikt är att det ska finnas aktiviteter som passar både för nybörjare och rutinerade ryttare och att vi ska ha roligt tillsammans. Man behöver inte kunna rida western eller vara hästägare för att bli medlem, alla som är intresserade är välkomna.

KWK, Kronobergs Western Klubb, har sitt säte i Kronobergs län. 

SbWR, Snapphanebygdens Westernryttare bildades 1994 av 15 entusiaster. Vårt upptagningsområde är hela nordöstra Skåne och aktiviteter bedrivs i både Hässleholms, Kristianstads och Östra Göinges kommun. SbWR erbjuder clinics (träningar) med auktoriserade westerntränare för såväl erfarna ryttare som nybörjare. Vi anordnar också större och mindre tävlingar. Vi arrangerar även andra aktiviteter, såsom föreläsningar om aktuella ämnen inom området, läger m.m. Vi har även aktiviteter för icke ridande så hela familjen är välkommen.

 tJWR, Tjust Western Riders, är en klubb för dig som vill lära mer om Westernridning. Vi har medlemmar som vill satsa på tävling likväl som de som vill ha en trevlig skogshäst.  Våra hästar är av alla raser och storlekar. Alla får vara med. Clinicar som vi håller går lika mycket ut på att umgås med glada vänner som att lära mer om Westernridningen. Tjust Western Riders finns nu vid Stall Skänninge i Vimmerby (granne med Ryttargården).

EmWR, Emådalens Weternriders, 

Länkar till klubbarnas hemsidor finner du via KARTAN.  Eller i listan över alla föreningar.